Kur endodontija susitinka protezavimą. Kviečiame į kursus.

Kur endodontija susitinka protezavimą. Kviečiame į kursus.

Mieli odontologai,

Litdent kviečia į unikalius endodontinio paruošimo  protezavimo mikroskopu mokymus: „Dantų šaknų kanalų plombavimo ir danties adhezinio atstatymo mikroskopu svarba ir galimybės”. Kurso metu išsiaiškinsime dantų šaknų kanalų plombavimo ir danties atstatymo po endodontinio gydymo technikas bei subtilybes mikroskopiniu tikslumu.

Kursą dėstys ir demonstruos savo sričių specialistai: m. dr. gydytojas endodontologas Tadas Venskutonis ir gydytojas odontologas-ortopedas Julius Maminskas.

 

Kviečiami tiek gydytojai, kurie viską daro vieni, tiek komanda, kurie endodontiją ir atstatymo procedūras dalinasi. Komandos nariai galės labiau pasigilinti į vienas kito sritį, paasistuoti kolegai jo praktikinio užsiėmimo metu, taip dar labiau sustiprindami bendradarbiavimą ir vienas kito srities supratimą.

Nagrinėjamos temos:

  • Darbo mikroskopu ypatumai endodontijoje ir protezavime;
  • Kanalų plombavimas vertikalios kondensacijos metodika „Calamus” aparatu;
  • Kanalų plombavimas mta, biodentinu;
  • Likusių danties audinių vertinimas ir atstatymo technikos parinkimas;
  • Adhezinių sistemų ir kompozitinių medžiagų pasirinkimas, „karšto” kompozito panaudojimo perspektyvos;
  • Adhezinės sistemos taikymas ir danties atstatymas be kaiščio;
  • Kanalo paruošimas stiklo pluošto kaiščiui kontroliuojant mikroskopu;
  • Kanalo kalibravimas, kaiščio parinkimas;
  • Adhezinės sistemos taikymas, kaiščio cementavimas ir atstatymas.

Vieta ir laikas

  • Vilniaus implantologijos centro klinika, Polocko g. 21, Vilnius
  • 2017 04 25, Antradienis
  • Mokymų trukmė – 9 val. Išduodamas Odontologų rūmuose patvirtintas sertifikatas

Registracijos mokestis

  • Pilnas dviejų dalių kursas vienam dalyviui: 499€
  • Pilnas dviejų dalių kursas komandai (dviems asmenims): 698€

Kurso aprašymas

Dantų šaknų kanalų plombavimas yra svarbus baigiamasis viso endodontinio gydymo etapas. Jo metu siekiama sandariai užpildyti išdezinfekuotą erdvę. Danties šaknų kanalų
sistemos gydymo sėkmingumas priklauso nuo prieš-klinikinių, klinikinių veiksnių ir faktorių, kurie veikia po gydymo. Dantų šaknų plombavimo kokybė yra svarbus klinikinis faktorius, darantis įtaka gydymo rezultatams, tačiau ne mažiau svarbios ir tolimesnės restauracinės procedūros. Kokybiška ir techniškai teisingai parinkta bei atlikta endodontiškai gydyto danties restauracija lemia šaknų kanalų gydymo hermetiškumą, likusių danties audinių ilgaamžikumą ir funkcionalumą.

Mikroskopijos panaudojimo galimybės ir populiarumas odontologijoje didėja, todėl atsiveria naujos perspektyvos atlikti ir restauracines manipuliacijas. Šis mikroskopijos kursas sujungia dvi dalis: dantų šaknų kanalų plombavimą ir danties atstatymą po endodontinio gydymo. Kurso metu pasiaiškinsime faktorius, kurie lemia dantų šaknų kanalų gydymo sėkmingumą, skirdami didžiausią dėmesį kanalų plombavimui. Panagrinėsime kanalų plombavimo būdus. Praktiškai išbandysime kanalų pildymą vertikalios kondensacijos metodu, MTA, Biodentino cementais. Panagrinėsime plombinės medžiagos šalinimo iš danties šaknies kanalo, ruošiant vietą kaiščiui, problemas ir pabandysime tai atlikti praktiškai. Paliesime vienseansio atstatymo ir atstatymo po kurio laiko problemas, pliusus ir minusus. Panagrinėsime kanalų sistemos užsandarinimą.

Antroje kurso dalyje aptarsime galimas šiuolaikiškas endodontiškai gydytų dantų adhezinio atstatymo galimybes. Atstatymo planavimas prasideda nuo likusių danties audinių kiekio vertinimo, numatomos restauracijos, atstatymo technikos parinkimo, o mikroskopija leidžia išlikti maksimaliai konservatyviems. Bus išnagrinėtos ir praktiškai išbandomos dvi atstatymo technikos – su intrakanaliniu kaiščiu ir be jo. Smulkiai aptarsime adhezinius protokolus, medžiagų sąveikas bei dezinfekuojančių tirpalų įtaką adhezijai. Kurso metu kontroliuojant mikroskopu atliksime ertmės ir kanalo preparavimą, kaiščio pritaikymą, adhezinį danties ir kaiščio paruošimą, cementavimą, atstatymą.

Kurso procedūros aktualios tiek gydytojams odontologams ir endodontologams, pilnai atliekantiems visą gydymą, tiek komandoje dirbantiems endondotologams ir restauruojantiems gydytojams. Tad kurso metu ypatingas dėmesys bus kreipiamas į bendradarbiavimo svarbą užtikrinant gydymo sėkmingumą.

Praktinio kurso dienotvarkė

8.30 – 9.00 Registracija

9.00 – 10.00 Baziniai mikroskopijos pagrindai

10.00 – 13.30 Kanalų plombavimo ir medžiagos šalinimoiš kanalų sistemos teoriniai pagrindai ir praktinis pritaikymas

13.30 – 14.30 Pietūs

14.30 – 17.30 Teoriniai endodontiškai gydyto danties adhezinio atstatymo pagrindai ir praktinis pritaykymas

17.30 – 18.30 Darbų aptarimas ir diskusija

 

Dėl papildomos informacijos ir registracijos prašome kreiptis laura@litdent.com arba tel. +370 683 92080